Bemutatkozás

Székács Zsófia vagyok, 2013-ban diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetemen pszichológus szakon hagyományos, osztatlan képzésben tanácsadás szakirányon. Az egyetem után a művészetterápia irányában haladtam tovább. 2018 decemberében fejeztem be a Lelki Egészségvédő Alapítvány 3 és fél éves művészetterapeuta képzését, ahol gyakorlatot szereztem művészetterápiás csoportok vezetésében. Ezzel párhuzamosan az ELTE keretein belül is folytattam tanulmányaimat, 2019 júniusában végeztem az egyetem szakirányú továbbképzésén tanácsadó szakpszichológusként család- és pártanácsadás szakirányon. 2020-tól az Integratív Pszichoterápiás Egyesület-nél folytattam tanulmányaimat, jelenleg az Integratív terapeuta képzés szupervíziós szakaszában tartok.

Az elmúlt évek tanulmányai, workshopjai során lehetőségem nyílott családterápiás és pszichodramatikus technikák elsajátítására is.2015 szeptembere óta dolgozom gyakorló pszichológusként, emellett 2016 és 2019 között a Mindset pszichológiai szaklap Személyiségfejlesztés rovatának állandó szerzőjeként is tevékenykedtem. 2019-ig a Lisznyai Pszicho-Műhely keretein belül működtem tanácsadó pszichológusként, egyéni és csoportos szupervíziós felügyelet mellett. 2020-tól új helyszínen várom klienseimet, a 11. kerületi Középpont ad otthont munkásságomnak.

Felnőtt klienseimmel 50-55 perces konzultációk keretében foglalkozom, általában életvezetési, családi, párkapcsolati problémákkal, elakadásokkal keresnek meg. Az egyéni konzultációk során a tanácsadásra jellemző  verbális és dramatikus technikák mellett előszeretettel alkalmazok non-verbális, művészetterápiás technikákat, valamint módosult tudatállapotot, mert a módszerspecifikus képzéseim során volt alkalmam megtapasztalni ezeknek a terápiás formáknak a személyiségfejlesztő, katalizáló hatását.

Zsó kanapé